Je huis verduurzamen

blog image

Gepubliceerd op: 29/11/2022

Een energiezuinig huis wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar het is ook goed voor je portemonnee. Je kunt namelijk flink besparen op je energierekening én je betaalt minder belasting! Een win-win situatie. Alleen, hoe betaal je zo’n investering? Gelukkig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van hypotheken. En daar helpen wij je dan weer graag bij. 😉

Verduurzamingshypotheek

Er zijn steeds meer mogelijkheden met betrekking tot het financieren van je verduurzaming. Zo bieden diverse banken een speciale Verduurzamingshypotheek aan. De verduurzamingshypotheek is een voordelige hypotheek die je bovenop je huidige hypotheek kunt afsluiten.

Het grote voordeel van deze hypotheek, is dat je niet precies hoeft aan te geven wát je allemaal wilt verduurzamen. Ze kijken namelijk alleen voor welk bedrag je wilt verduurzamen. Dat bedrag wordt vervolgens gestort in een bouwdepot, waar je binnen 2 jaar gebruik van moet maken. De Verduurzamingshypotheek betaal je bij de meeste geldverstrekkers binnen 15 jaar terug. Ook belangrijk om te weten, is dat je rente betaalt over deze lening.

Daarnaast loont het altijd om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Denk hierbij aan:

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
  • Investeringssubsidie duurzame energie voor VvE
  • Btw-teruggaaf zonnepanelen

Wij helpen je in elk geval graag met het uitzoeken hoe jij een duurzame verbouwing het slimst kunt financieren!

Verduurzamen woning

Het verduurzamen van je woning kent meerdere voordelen. Hieronder hebben we de 3 belangrijkste redenen om je huis te verduurzamen:

1: Je krijgt duurzaamheidskorting
Ga je je huidige woning verduurzamen, of ga je een energiezuinige woning kopen? Dan krijg je tot 0,15% speciale duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

2: Je bespaart op je maandlasten
Wist je al dat je flink wat geld kunt besparen als je je huis verduurzaamt? Soms scheelt het al ruim 100 euro! Wij kijken graag met je mee en helpen je bij het regelen van de financiering.

3: Je huis stijgt in waarde
Door te verduurzamen, investeer je in je huis. Hierdoor is de kans aanzienlijk dat de waarde van je huis stijgt. Een groot voordeel dus als je je huis wilt verkopen.

Energiebesparende maatregelen

Door je huis te verduurzamen, kun je flink besparen op je maandlasten. Maar welke investeringen kun je eigenlijk allemaal doen?

Hieronder hebben we een overzicht met maatregelen die mogen worden meegenomen in het Energiebespaarbudget. Daarbij zijn deze van toepassing op de Stimuleringslening kleine VvE mét NHG:

  • Warmtepompen;
  • Zonnepanelen;
  • Hoog rendement beglazing (ten minste HR++);
  • Energiezuinige deuren en kozijnen, in combinatie met hoog rendement beglazing (ten minste HR++);
  • Douche-warmteterugwinningsysteem;
  • Gevelisolatie, dakisolatie, leidingisolatie of vloerisolatie;
  • Energiezuinig ventilatiesysteem in combinatie met andere energiebesparende maatregelen;
  • Een combinatie van de maatregelen die hierboven genoemd zijn.

Hypotheek verhogen

Wil jij ook je huis gaan verduurzamen? Wij kijken graag met je mee en helpen je bij de financiering. We verwelkomen je graag in onze eigen huiskamer of komen naar jou thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Het eerste gesprek is altijd gratis! Dus, waar wacht je nog op? Plan snel die afspraak in!

Plan nu je gesprek