Onze blogs

 • Kopen zonder voorbehoud van financiering

  Om je kans op de woningmarkt te vergroten, kan je een bod uitbrengen zonder financiering van voorbehoud. De verkopende partij krijgt dan meer zekerheid dat je de financiering rond krijgt. Ondanks dat je zo een streepje voor hebt, is het wel verstandig om te bieden zonder voorbehoud van financiering? Wij vertellen je hier graag meer over.

  Meer lezen
 • Hypotheek verhogen voor verbouwing

  Je wilt verbouwen, maar vraagt je af hoe je dit kunt financieren. Er zijn meerdere opties, zoals het gebruik van eigen spaargeld, maar ook een tweede hypotheek afsluiten behoort tot de opties. Wij geven je graag advies over alle mogelijkheden.

  Meer lezen
 • Kosten afsluiten hypotheek

  Wil je een hypotheek afsluiten? Dan moet je naar een hypotheekadviseur toe. Je betaalt de adviseur voor advies en bemiddeling bij het afsluiten van de hypotheek. Wat deze kosten zijn, hangt af per hypotheekadvieskantoor.

  Meer lezen
 • Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

  Wat betekent Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? En wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog leggen we je alles uit over NHG.

  Meer lezen
 • Tweede huis kopen

  Een tweede huis kopen? In deze blog lees je alles wat je moet weten over het kopen van een tweede woning!

  Meer lezen
 • Wat is overdrachtsbelasting?

  Overdrachtsbelasting is de belasting die je moet betalen bij het kopen van een woning. In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze belasting.

  Meer lezen
 • Je huis verduurzamen

  Je huis verduurzamen? Dat is een flinke investering. Maar, gelukkig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van hypotheken. Wij helpen je daar graag bij!

  Meer lezen
 • Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

  Ben je benieuwd naar wat je maximaal kan lenen? Dat begrijpen wij! Om een goed beeld te krijgen van wat je kan lenen om jouw droomwoning te kopen, is een afspraak met een financieel adviseur aan te raden.

  Meer lezen
 • Belastingvrij schenken en een woning kopen

  Misschien heb je er wel van gehoord: een jubelton. Een schenking die ouders hun kinderen geven zodat zij een huis kunnen kopen in deze hectisch woningmarkt. Maar wat zijn de regels omtrent schenkingen? En wanneer moet je hier wel of geen belasting over betalen? Wij geven je graag meer uitleg.

  Meer lezen